Ilma-vesilämpöpumppu rivitalossa

Ilma-vesilämpöpumput ovat toimiva ratkaisu myös omakotitaloa isompien kiinteistöjen, kuten rivitalojen, kerrostalojen, teollisuushallien ja urheiluhallien lämmitykseen. Mitsubishi Electric CAHVP500 ilma-vesilämpöpumpun suurin lämmitysteho on jopa 64 kW. Ilma-vesilämpöpumppua käytetään usein olemassaolevan öljylämmitysjärjestelmän korvaajana tai rinnalla, ja sillä voi lämmittää niin käyttö- kuin kiertovettä.

Tapausesimerkkinä Mitsubishi Electric lämpöpumppujen maahantuojan Scanofficen asiakaslehti 10/2012 kertoo Nummelalaisesta rivitaloyhtiöstä, jonka tavoitteena oli säästää merkittävästi energiakustannuksissa. Kohteen 25 asunnossa asui yhteensä 46 asukasta ja huoneistoalaa oli yhteensä 1643m2, kerrosalaa 1823m2 ja tilavuutta 6510m3. Rakennukset olivat valmistuneet vuonna 1976 ja öljynkulutus oli ollut viime vuosina noin 28 500 litraa.

Tarjouskilpailun voitti Scanofficen Uudellamaalla toimiva jälleenmyyjä Innoair Oy, joka asensi kiinteistön vanhan öljylämmitysjärjestelmän rinnalle Mitsubishi Electric CAVHP500 ilma-vesilämpöpumpun. Olemassaoleva öljylämmitysjärjestelmä tuottaa jatkossa taloyhtiön tarvitseman lämpimän käyttöveden ja varmistaa vuoden kylmimpien päivien lämmitysverkoston lämmön riittävyyden.

Järjestelmä kytkettiin käyttöön 19.4.2012, joten vielä tässä vaiheessa (lokakuu 2012) lämmitysjärjestelmän uudistuksesta koituneista hyödyistä ei ole tarkaa tietoa. Aikaisempien kokemusten perusteella vastaavissa kohteissa on saavutettu jopa 50%:n säästö lämmitysverkoston lämmityskuluissa. 

Mitsubishi Electric ilma-vesilämpöpumppu CAHVP500 on viimeisin ilma-vesituotesarjan lämpöpumppu-uutuus Japanin tehtailta. Laite on varusteltu viimeisintä tekniikkaa edustavalla kompressoritekniikalla. Laite pystyy tuottamaan jopa 70-asteista menovettä. Tehon ja COP:n (hyötysuhde) välisellä säädöllä voi kiinteistön omistaja saavuttaa lisäsäästöjä energiakustannuksiin. 

Lähde: Scanofficen asiakaslehti 10/2012

Lue lisää: Esite Mitsubishi Electric  CAHVP500


Takaisin

 

Mietinnässä ilmalämpöpumppu / huolto

Tietoa toiminnastamme Koronaviruksen aikaan.

EAL asiakaslehti 12_2019

Pumppuja riittää - varauduimme kesään!

Ensi kesän jäähdytysjärjestelmät ajoissa kuntoon

Asiakaslehti 2018

Huippuluokan ilmalämpöpumppu-uutuus Mitsubishi-Electric LN

Vesilauhdutteinen Polaria ilmastointilaite hankaliin kohteisiin

Varaudu kuumaan kesään ilmastointilaitteella

Puolet pois lämmityskuluista ilma-vesilämpöpumpulla

Huollata ilmalämpöpumppusi säännöllisesti

Pakkanen erottaa jyvät akanoista ilmalämpöpumpuissa

Miten nopeasti ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin?

Kaukolämpö on kallistunut merkittävästi

Korjaamohallin lämmitys ilmalämpöpumpulla

Ilmalämpöpumpun Internet-etäohjain MELCloud

Ilmalämpöpumpun ohjaaminen älypuhelimella

Lämmityskausi Suomessa

Ilma-vesilämpöpumppu rivitalossa

Ammattikeittiön ilmanjäähdytin

Tasaa huoneiston sisälämpötilaa lämmönsiirtopuhaltimella

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelo

Liiketila tehokkaasti viileäksi