Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu on laite, jolla pystytään sekä lämmittämään, että viilentämään huoneilmaa. Lämmityskäytössä ilmalämpöpumppu pystyy alentamaan merkittävästi lämmityskustannuksia. Esim. suoran sähkölämmityksen lisänä ilmalämpöpumppu voi tuoda jopa 55% säästöt kustannuksissa. Näin ollen ilmalämpöpumppu maksaa takaisin investointikustannuksensa jo muutamassa vuodessa.

Kesäaikaan pumppu toimii miellyttävänä ilmastointilaitteena. Tämän lisäksi useat mallit toimivat myös tehokkaina ilmansuodattimia ja kykenevät suodattamaan esim. siitepölyä ja homeitiöitä.

Asuinkiinteistöjen lisäksi ilmalämpöpumppuja voidaan käyttää myös suurissa teollisuus-, korjaamo- ja varastohalleissa.

Tuotteita:

mitsubishi_electric_MSZ-LN_ilmalampopumppu_tuotekuva.jpg

Mitsubishi Electric – MSZ-LN ilmalämpöpumppu

Uuden ajan ilmalämpöpumppu. Täysin uusi muotoilu, uusi ympäristöystävällinen kylmäaine sekä silmiä hivelevät väriviimeistelyt. Uusi Mitsubishi Electric MSZ-LN mallisarja toimii parhaalla saavutettavissa olevalla...
Tutustu mallistoon
AP_pumppu.jpg

Mitsubishi Electric MSZ-AP ilmalämpöpumppu

Uusi Mitsubishi Electric MSZ-AP ilmalämpöpumppu jatkaa Mitsubishi Electricin tutuksi tullutta laatuajattelua. MSZ-AP ilmalämpöpumppu on kompaktin kokoinen, hiljainen ja levittää lämpöä tasaisesti. Vain paras laatu on kyllin...
Tutustu mallistoon
Mitsubishi_Electric_MSZ-FH_ilmalampopumppu_tuotekuva_550x550.jpg

Mitsubishi Electric MSZ-FH ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric FH ilmalämpöpumppu on tehty toimimaan Suomen ankarissa olosuhteissa. Laite toimii kaikissa ulkolämpötiloissa ja se on luotettava lämmönlähde pohjoisen koteihin vuosiksi eteenpäin. Ja mikä parasta, voit...
Tutustu mallistoon
Multisplit_MSZ_EF_MSZ_LN_MSZ_AP_MSZ_FH_MFZ-M.png

Mitsubishi Electric multisplit lämpöpumput

Mitsubishi Electric multisplit ilmalämpöpumpuissa yhteen ulkoyksikköön kytketään kahdesta viiteen sisäyksikköä. Multisplit ilmalämpöpumppuja käytetään monikerroksisissa asuinrakennuksissa, toimistotiloissa...
Tutustu mallistoon
Mitsubishi_Electric_MFZ-KJ35_tuotekuva_550x550.jpg

Mitsubishi Electric MFZ-KJ lattiamallin ilmalämpöpumppu

Energiatehokas ja tyylikäs lattimallin ilmalämpöpumppu MFZ-KJ sopii mitä vaativimpiin tiloihin. 
Tutustu mallistoon
Mitsubishi_Electric_SLZ-KF_ilmalampopumppu_tuotekuva_550x550.jpg

Mitsubishi Electric SLZ-M kattokasetti mallisarjan ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric M-mallin ilmalämpöpumput asennetaan kattoon ja ne jakavat puhallusilman tasaisesti neljään suuntaan. Lähes huomaamaton kattoon asennettava M-mallin ilmalämpöpumput sopivat erityisen hyvin suuriin tiloihin niin kodeissa...
Tutustu mallistoon
gree_fairy.jpg

Gree Fairy -ilmalämpöpumppu

Maailman suurin lämpöpumppu valmistaja Gree on tuonut markkinoille uutuuden Fairy ilmalämpöpumpun. Fairy on kaunis, siro ja tehokas ilmalämpöpumppu.
Tutustu mallistoon
Gree_R32_multisplit_tuotekuva.jpg

Gree R32 Multi-Split ilmalämpöpumppu

GREE Multi-Split on kahdella sisäyksiköllä varustettu ilmalämpöpumppu kotien ja toimistojen jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen.
Tutustu mallistoon

Lue lisää esimerkkikohteesta Mikkelissä.

EAL-PALVELUT OY jälleenmyy Scanoffice Oy:n maahantuomia laadukkaita, Pohjolan kylmiin oloihin soveltuvia merkkituotteita. Eri malleihin voit tutustua helposti maahantuojan sivuilla, josta löytyvät laitteiden esitteet, sekä VTT:n mittausraportit.


Scanoffice hankintaturvatuotteet

Suosituimmat edustamamme ilmalämpöpumput ovat Scanofficen hankintaturvatuotteita, jotka ovat tarkkaan testattuja ja hyväksi havaittuja. Hankintaturvatuotteilla on kolmen vuoden takuu, sekä viiden vuoden kompressoritakuu.

Ilmalämpöpumpun asennus on kriittinen vaihe koneen toimivuuden ja käyttöiän kannalta. Asentajamme on maahantuojan kouluttama ja omaa yli 500 ilmalämpöpumpun arvokkaan asennuskokemuksen.

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta täältä. Ilmalämpöpumpun asennuksessa on mahdollista hyödyntää kotitalousvähennystä työn osalta.

Ilmalämpöpumpun maksu onnistuu myös useammassa erässä OP:n tarjoaman rahoituksen avulla.

 

Ilmalämpöpumpun valinnassa, sijoittelussa ja asennuksessa huomioitavaa:

Teho:

Ilmalämpöpumpuksi kannattaa valita riittävän tehokas laite, jotta se kykenee sekä lämmittämään, että viilentämään halutun tilan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yhden kilowatin teho riittää noin 30 neliön lämmittämiseen. Ilmalämpöpumpuissa lämmitysteho on suurempi kuin viilennysteho, joten pumppu kannattaa mitoittaa viilennystehon mukaan.

 

Hyötysuhde:

Ilmalämpöpumpun hyötysuhde, eli lämpökerroin, ilmoitetaan COP- tai SCOP arvona. Nykyisten ilmalämpöpumppujen hyötysuhteet liikkuvat SCOP arvoilla 3,5 ja 5,2 välissä. COP-luku ilmoittaa kuinka moninkertaisen määrän lämpöenergiaa laite pystyy tuottamaan yhtä kilowattituntia kohden ulkoilman lämpötilan ollessa +7 astetta.

COP-luku ei kuitenkaan valitettavasti kerro miten hyvin laite toimii muissa lämpötiloissa kuin +7 asteessa. Näin ollen alhaisen COP:n laite, voi olla todellisessa käytössä hyötysuhteeltaan parempi kuin monet korkean COP:n laitteet, jos sen suorituskyky alhaisemmissa lämpötiloissa on hyvä.

SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) arvo on kehittyneempi versio COP-arvosta ja siinä on otettu huomioon lisää muuttujia. Kuitenkin SCOP-arvossa on samoja puutteita kuin COP-arvossa.

Edustamamme Scanoffice Hankintaturva-tuotteet on testattu VTT:llä puolueettominen mittaustulosten aikaansaamiseksi. Testit kertovat millä lämpökertoimella laitteet toimivat eri lämpötiloissa ja niistä voit varmistua ilmalämpöpumppujen todellisesta suorituskyvystä.

Ilmansuodatus:

Ilmalämpöpumppuja on saatavilla eri tasoisilla ilmansuodattimilla. Tehokkaimmat suodattimet käyttävät elektronista puhdistusta ja ne kykenevät suodattamaan pieniäkin hiukkasia, kuten siitepölyä ja homeitiöitä. Osa suodattimista kykenee suodattamaan myös hajuja.

Sijoittelu:

Ilmalämpöpumppu koostuu erillisistä ulko- ja sisäyksiköstä, sekä niiden väliin asennettavasta kylmäaineputkistosta. Sisäyksikkö on järkevin sijoittaa paikkaa, josta se pystyy jakamaan lämpöä ja viilennystä tasaisesti eri puolille huoneistoa. Sisäyksikkö asennetaan seinään lähelle laipiota. Ulkoyksikkö kiinnitetään ulkoseinään, sokkeliin tai maahan asennustelineellä. Puurunkoisiin taloihin suositellaan asennusta sokkeliin resonanssin minimoimiseksi. Ulkoyksikön ja sisäyksikön välisen välimatkan ihannepituus on noin 3-4 metriä pumppumallista riippuen, Pitkä välimatka saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia kylmäaineputkiston vetämisessä.

Melu:

Nykyiset invertteri-lämpöpumput eivät ole kovinkaan meluisia, mutta niiden tuottama ääni on kuitenkin hyvä ottaa huomioon. Sisäyksiköistä hiljaisimmat tuottavat noin 20db:n äänen. Ulkoyksiköiden ääni on kovempi, mutta oikeaoppisesti asennettuna se ei kantaudu sisätiloihin.

Sulamisvesi:

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikköä asennettaessa on muistettava ottaa huomioon myös sen tuottaman sulatusveden ohjaus. Lämmitystoiminnolla toimiessaan pumpun ulkoyksikkö tiivistää ilman kosteutta vedeksi, joka valuu laitteen pohjassa olevien reikien kautta maahan. Ilman ollessa nollan läheisyydessä vettä saattaa muodostua reippaastikin. Tämän takia kannattaa pitää huolta ettei vesi jää kastelemaan sokkelia. Sulamisveden ohjaukseen tarjoamme lisävarusteena veden ohjaimen, joka siirtää veden kauemmaksi seinästä ja sokkelista. Katso esite täältä.

Suojakatokset ja kotelot:

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojaksi on saatavilla suojakoteloita ja -katoksia. Niiden avulla suojaat laitetta vedeltä, lumelta ja pudonneilta lehdiltä. Kotelo auttaa myös maisemoimaan laitteen paremmin muuhun rakennukseen ja sen puuosat on maalattavissa haluttuun väriin. Myymämme suojakotelot eivät haittaa laitteen toimintaa, sillä niissä on varmistettu riittävä ilmanvaihto. Katso esite täältä.

Matala ylläpitolämpötila:

Esimerkiksi vapaa-ajan asunnoilla halutaan usein laskea sisätilan lämpötilaa poissaollessa, mutta silti säilyttää riittävä lämpötila kosteuden pitämiseksi aisoissa. Tämän takia osassa ilmalämpöpumppuja on olemassa ns. ylläpitolämpötoiminto, joka mahdollistaa lämpötilan laskemisen esim. +8-10 asteeseen. Ominaisuutta ei ole kaikissa malleissa. Tämän takia suosittelemme mökkikäyttöön Mitsubishin GE-sarjan ilmalämpöppumppuja.

Kauko-ohjaus:

Kaikissa ilmalämpöpumpuissa on mukana langaton kaukosäädin, josta voidaan säätää mm. lämpötilaa ja tuulettimen pyörimisnopeutta. Kaukosäädin vastaa tekniikaltaan ja toimintasäteeltään TV:n kaukosäädintä. Mitsubishin ilmalämpöpumppuihin on saatavilla myös älypuhelimella tai millä tahansa Internet-päätelaittella käytettävä etäohjaimia, jolla laitetta pystytään ohjaamaan vaikka ulkomailta. Kännykkä-kaukosäädin on hyvä lisävaruste esim. vapaa-ajan asunnoille, joissa pidetään poissa ollessa matalaa ylläpitolämpötilaa. Mökille lähtiessä lämpötilaa voidaan nostaa jo etukäteen ja perille saavuttaessa mökki on valmiiksi lämmin. 
Lue lisää etäohjauksesta täältä.
 

Asentaja:

Lämpöpumpun toimivuuden ja käyttöiän maksimoimiseksi käytä kokenutta maahantuojan kouluttamaa asentajaa. Taitamattomasti tehty asennus saattaa vaurioittaa kylmälaitteistoa ajan kuluessa. Varmista, että käyttämäsi asentaja on Tukes:in hyväksymä kylmälaiteasentaja, sillä laitetta ei saa asentaa hyväksymätön asentaja. Varmista myös, että sähkökytkennät tekevä asentaja koulutettu sähköasentaja ja Tukes:in hyväksymä sähköurakoitsija, sillä kiinteää asennusta ei saa tehdä ilman lupia. Voit tarkastaa asentavan yrityksen luvat helposti Tukes:in rekisteristä.

Asennus:

Katso kuvasarja ilmalämpöpumpun asennuksesta.