Kiinteistöjen jäähdytysratkaisut

Ilmastointilaiteratkaisuillamme saat niin toimistosi, myymäläsi kuin tuotantotilasikin viileäksi.

Kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet:

Kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet muodostuvat ilmalämpöpumpun tapaan erillisestä sisä- ja ulkoyksiköstä. Enemmän melua aiheuttava kompressori sijaitsee ulkoyksikössä, ja tällöin sisäyksikön melu jää pieneksi. Kiinteästi asennettavien laitteiden etuja ovat myös siirrettäviä malleja suurempi viilennysteho. Sisäyksikkö asennetaan joko kattoon tai seinälle, jolloin se ei myöskään vie arvokasta lattiatilaa kuten siirrettävät, lattialla sijaitsevat mallit. Yhtä ulkoyksikköä kohden voidaan asentaa useampi sisäyksikkö.

Silloin kun kompressoriyksikön sijoittaminen ulos ei ole mahdollista voidaan käyttää vesilauhdutteista sisätiloihin asennettavaa kompressoriyksikköä. Lue lisää vesilaudutteisesta ilmastointilaitteesta täältä.

Valikoimistamme löytyy ilmastointilaitteita myös erityisen vaativiin tiloihin kuten ammattikeittiöihin, konesaleihin ja likaisiin tuotantotiloihin.

Lue esimerkkikuvaus liikehuoneiston jäähdytysratkaisusta.

Lue esimerkkikuvaus ammattikeittiön jäähdytysratakaisusta.

Siirrettävät ilmastointilaitteet:

Pienten tilojen viilennys, esim. yksittäiset toimistohuoneet, voidaan ratkaista myös siirrettävillä ilmastointilaitteilla. Siirrettävien mallien edut ovat edullinen hankintahinta ja siirrettävyys huoneesta toiseen. Siirrettävyydessäkin on kuitenkin rajoitteensa, sillä laitteesta on vedettävä putki, esim. tuuletusikkunan kautta ulos. Siirrettävien mallien haittapuolena on niiden tuottama melu ja melko rajalliset viilennystehot.

Ilmalämpöpumput:

Myös ilmalämpöpumput toimivat ilmastointilaitteina ja ilmalämpöpumppuja on saatavilla myös suurten tilojen lämmittämiseen/viilentämiseen.

Tutustu ilmalämpöpumppuihin täältä.